Przepisy na: Posiłki z niskim indeksem glikemicznym

Dieta o niskim indeksie glikemicznym (IG) opierają się na spożywaniu pokarmów, które powodują względnie niski wzrost poziomu cukru we krwi po spożyciu. Wybieranie takich pokarmów może przynieść wiele korzyści dla zdrowia i odżywiania. W poniższych przepisach sięgamy po pokarmy, które są bogate w błonnik, białko i zdrowe tłuszcze.

Nawet najlepsze danie główne wymaga podania z surówką, aby pomóc w przełamaniu smaku oraz urozmaiceniu talerza. Surówka z marchewki jest…

Łatwa, szybka i pyszna sałatka Colesław. Doskonała jako dodatek do obiadów. Łączny czas przygotowania to tylko 15-20 minut. Skąd się…

Sałatka grecka to klasyczne danie, które zdobyło serca miłośników zdrowej i aromatycznej kuchni. Ta kompozycja soczystych pomidorów, ogórka, słodkiej cebuli,…