Cofnij
Ciasto z kruszonką.

Kruszonka

Kruszonka to wspaniały dodatek do ciast, który dodaje smaku, tekstury i wyjątkowego charakteru. Możesz dostosować składniki i smaki kruszonki do swoich preferencji, tworząc wyjątkowe wypieki, które zachwycą podniebienia Twoich gości i bliskich.
Czas przygotowania 5 minuty
Rodzaj Ciasta i desery
Kuchnia Kuchnia zdrowej żywności
Porcje 1 porcja
Kalorie 885 kcal

Składniki
  

  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • 50 g masła

Sposób przygotowania
 

  • Do miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy cukier i masło (masło najlepiej wyjąć jakiś czas wcześniej przed przygotowywaniem kruszonki z lodówki - tak aby stało się miękkie).
  • Całość mieszamy ręką aż składniki się wymieszają i utworzą się grudki różnego rozmiaru (większe i mniejsze). To od nas zależy jak długo będziemy mieszać, czyli kiedy uznamy rozmiar grudek za odpowiedni :)
  • Powstałą kruszonką posypujemy ciasto przed pieczeniem i dajemy do pieczenia. Smacznego!

Dodatkowe informacje

885 kcal na całą porcję przygotowanej kruszonki.
Wartość kaloryczna została obliczona na podstawie składników użytych w przepisie. Jest to jedynie orientacyjna ilość kalorii, uwzględniająca konkretne produkty użyte w przepisie.
Słowo kluczowe Ciasta, Ciasto z kruszonką, Domowe ciastko, Kruszonka do ciast, Kruszonka z cukrem pudrem