Kruszonka
Kruszonka to wspaniały dodatek do ciast, który dodaje smaku, tekstury i wyjątkowego charakteru. Możesz dostosować składniki i smaki kruszonki do swoich preferencji, tworząc wyjątkowe wypieki, które zachwycą podniebienia Twoich gości i bliskich.
Czas przygotowania 5 minuty min.
Rodzaj Ciasta i desery
Kuchnia Kuchnia zdrowej żywności
Porcje 1 porcja
Kalorie 885 kcal
- 100 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- 50 g masła
Do miski przesiewamy mąkę. Następnie dodajemy cukier i masło (masło najlepiej wyjąć jakiś czas wcześniej przed przygotowywaniem kruszonki z lodówki - tak aby stało się miękkie).
Całość mieszamy ręką aż składniki się wymieszają i utworzą się grudki różnego rozmiaru (większe i mniejsze). To od nas zależy jak długo będziemy mieszać, czyli kiedy uznamy rozmiar grudek za odpowiedni :)
Powstałą kruszonką posypujemy ciasto przed pieczeniem i dajemy do pieczenia. Smacznego!
885 kcal na całą porcję przygotowanej kruszonki.
Wartość kaloryczna została obliczona na podstawie składników użytych w przepisie. Jest to jedynie orientacyjna ilość kalorii, uwzględniająca konkretne produkty użyte w przepisie.
Słowo kluczowe Ciasta, Ciasto z kruszonką, Domowe ciastko, Kruszonka do ciast, Kruszonka z cukrem pudrem