Mięso mielone w gorącym kubku (pomidorowym) z ziemniakami.
Mięso mielone z ziemniakami to klasyczne danie, które cieszy się popularnością na całym świecie. Soczyste mięso mielone, podsmażone z aromatycznymi przyprawami, łączy się z kremowymi ziemniakami, tworząc sycący posiłek o zrównoważonym smaku. To danie jest idealne zarówno na codzienne obiady, jak i na specjalne okazje, pozostając ulubionym wyborem wielu miłośników domowej kuchni.
400gmięsa mielonego (w tym przypadku było to wieprzowo - wołowe)
700gziemniaków
1płaskałyżeczka wegety
1płaskałyżeczka przyprawy do mięsa mielonego
1płaskałyżeczka słodkiej papryki
1gorącykubek o smaku pomidorowym
Sposób przygotowania
Ziemniaki obieramy i gotujemy w osobnym garnku.
W tym czasie na patelnię wrzucamy mięso mielone (bez użycia dodatkowego tłuszczu - usmaży się na tym które się wytopi z mięsa).
Doprawiamy wegetą, przyprawą do mięsa mielonego, słodką papryką i gorącym kubkiem o smaku pomidorowym. Smażymy aż do momentu gdy mięso ładnie się zarumieni.
Gdy ziemniaki już się ugotują wykładamy je na talerz i posypujemy usmażonym mięsem mielonym. Smacznego!
Dodatkowe informacje
585 kcal w 1 porcji.
Wartość kaloryczna została obliczona na podstawie składników użytych w przepisie. Jest to jedynie orientacyjna ilość kalorii, uwzględniająca konkretne produkty użyte w przepisie.
Słowo kluczowe Mięso mielone, Mięso mielone na obiad, Smażone mięso mielone