125gmozzarella (kulka - zazwyczaj 1 opakowanie - waga po odsączeniu)
12szt.pomidorków koktajlowych
pęczekszczypiorkualbo pół cebuli dymki (pokrojonej w piórka)
15głuskanego słonecznika
15głuskanych pestek dyni
Składniki do sosu:
sossałatkowyfrancuski (dostępny w sklepach w saszetkach)
3łyżkioliwy
Sposób przygotowania
UWAGA! Sałatki nie mieszamy tylko układamy kolejno warstwami.
Do miski wrzucamy mix sałat.
Mozzarellę kroimy w kostkę i rozkładamy na sałatę.
Kolejną warstwą będą pomidorki koktajlowe, które przed rozłożeniem musimy przekroić na pół.
Na pomidorki sypiemy poszatkowany szczypiorek (lub pół cebuli dymki pokrojonej w piórka).
Całość polewamy sosem sałatkowym (jego przygotowanie będzie opisane na saszetce - zazwyczaj polega na wymieszaniu zawartości z 3 łyżkami oliwy i trzema łyżkami wody).
Na sam koniec na suchej patelni prażymy słonecznik oraz pestki dyni i posypujemy nimi całą sałatkę. Gotowe!
Dodatkowe informacje
886 kcal w całej porcji przygotowanej sałatki.Wartość kaloryczna została obliczona na podstawie składników użytych w przepisie. Jest to jedynie orientacyjna ilość kalorii, uwzględniająca konkretne produkty użyte w przepisie.
Słowo kluczowe Fit sałatka, Sałatka dla osób FIT, Sałatka do hamburgerów, Sałatka do obiadów, Sałatka na grilla, sałatka na obiad, sałatka warzywna, Sosy do sałatek