Cofnij
wrap z kurczakiem

Tortilla z kurczakiem i warzywami

Przepis na domową tortillę
Czas całkowity 1 godzina
Rodzaj Fast Food, Tortille, Wrapy
Kuchnia Meksykańska
Porcje 4 tortille
Kalorie 500 kcal

Składniki
  

  • 4 szt tortilli
  • 400 g piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, słodka papryka, oregano
  • 10 g mąki pszennej
  • 1 szt. jaja
  • bułka tarta do zapanierowania
  • olej do smażenia

Dodatki

  • sałata lodowa
  • rukola
  • pomidor
  • ogórek
  • papryka
  • ser żółty
  • cebula

Sos

  • majonez
  • ketchup

Sposób przygotowania
 

  • Rozbij i roztrzep jajko.
  • Pokrój filet z kurczaka w kostkę. Dopraw powyższymi przyprawami. Obtocz kawałki mięsa kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
  • Rozgrzej olej na patelni i usmaż kawałki zapanierowanego kurczaka. Następnie odłóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
  • Pokrój i przygotuj wszystkie składniki, które będą dodatkami.
  • Podgrzej tortillę na dużej patelni, a następnie ułóż na niej dodatki oraz kurczaka. Dodaj majonez oraz ketchup i posyp serem.
  • Zaczynamy zawijać tortillę. Najpierw zawiń jej dół a następnie boki do środka. Całość zawiń w folię aluminiową.

Dodatkowe informacje

Sumując te wartości, przybliżona całkowita liczba kalorii w tym posiłku wynosi około
Słowo kluczowe tortilla z kurczakiem, wrap z kurczakiem