Cofnij

Zielona sałatka z serem mozzarella i warzywami

Czas przygotowania 7 minuty
Rodzaj Sałatka
Porcje 2
Kalorie 335 kcal

Składniki
  

  • 180 g papryki czerwonej (1 średniej wielkości papryka)
  • 165 g ogórek zielony (1 średniej wielkości ogórek)
  • 105 g pomidor (1/2 średniego pomidora)
  • 105 g sera mozzarella
  • 80 g mix sałat z rukolą (np. z Biedronki)
  • 1 opakowanie włoskiego sosu sałatkowego
  • 30 ml oleju rzepakowego (z pomidorem, czosnkiem i bazylią, Kujawski)
  • 30 ml wody

Sposób przygotowania
 

  • Podane składniki wystarczą na przygotowanie dwóch porcji. Przygotuj zatem dwa głębokie talerze lub dwie miseczki. Wsyp do nich mix sałat.
  • Warzywa oraz ser mozzarella pokrój w kostkę a następnie dodaj do miseczek i pomieszaj.
  • Wsyp do szklanki opakowanie sosu sałatkowego. Dodaj wodę i olej. Dokładnie wymieszaj i polej nim sałatkę.
  • Jeżeli chcesz dodatkowo podnieść kaloryczność sałatki możesz dodać ziarna słonecznika.

Dodatkowe informacje

Przybliżona suma kalorii dla dwóch porcji wynosi 670 kalorii. Należy jednak pamiętać, że to tylko szacunkowa wartość, a faktyczna ilość kalorii może się różnić w zależności od konkretnych marek użytych składników.
Słowo kluczowe Dania wegetariańskie, Fit sałatka, Sałatka niskokaloryczna, Sałatka z serem mozzarella, Sałatka z warzyw