Rozpuść masło.
Przygotuj duże naczynie (lub miskę), do którego dodasz wszystkie wyżej wymienione składniki czyli: 500g mąki, 130ml mleka, 3 żółtka jaj, 90g cukru. Dodaj rozpuszczone, ale przestudzone masło.
Dodaj teraz rozczyn, i wszystko dokładnie mieszaj drewnianą łyżką. Teraz wyrabiaj ciasto (możesz skorzystać z robota planetarnego lub robić to ręcznie). Po wyrobieniu, ciasto powinno być jednolite.
Pozostaw ciasto w misce - powinno być w niej jeszcze wolne miejsce, aby mogło wyrosnąć. Podobnie jak przedtem, przykryj je ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na minimum godzinę. Ciasto po tym czasie będzie około trzy razy większe.
Podziel ciasto na dwie takie same części. Jedną nadal trzymaj w przykrytej misce. Tę wyjętą część rozwałkuj na owalny placek o wymiarach 20x30 cm.
Rozpuść masło potrzebne do przygotowania farszu. Połowę z niego wykorzystaj na posmarowanie pierwszej części ciasta. Rozsyp po całej powierzchni połowę cynamonu a następnie połowę cukru.
Zwiń placek w roladę, a następnie potnij nożem na placki o szerokości max 1,5cm
Ten sam proces wykonaj z drugą częścią ciasta. Tak przygotowane porcje układaj na blasze (pamiętaj o podłożeniu papieru do pieczenia) w sporych odstępach. Przy pomocy pędzelka posmaruj wszystkie cynamonki mlekiem i odstaw na około 20 minut.
Ustaw piekarnik na 175 stopni z opcją góra-dół. Do rozgrzanego piekarnika wstaw pierwszą blachę i piecz przez około 18 minut (obserwuj ciasto do momentu przyrumienienia). Po upieczeniu przełóż na kratkę do studzenia wypieków.
Gdy ostygną możesz dodać na wierzch lukier.