1 blender (jeżeli chcesz spróbować zmiksowanej wersji, jeżeli wolisz klasykę to blender nie będzie potrzebny)
Składniki
200gmajonezu (około 4/5 szklanki)
100gmarynowanych pieczarek
kilkałyżekposiekanych ogórków kiszonych (w trakcie dodawania sam uznasz ile ogórków będzie potrzebnych)
2łyżeczkimusztardy
2łyżkiśmietany 18%
2łyżeczkisiekanego szczypiorku
2łyżeczkisiekanej pietruszki
sóli pieprzdo smaku
Sposób przygotowania
Ogórki oraz pieczarki kroimy na drobne kawałeczki i przekładamy je do miski.
Następnie siekamy szczypiorek oraz pietruszkę i wsypujemy do miski z ogórkami i pieczarkami.
W drugiej miseczce dokładnie mieszamy ze sobą majonez, śmietanę i musztardę.
Do powstałej mieszanki dodajemy posiekane wcześniej składniki i całość dokładnie ze sobą mieszamy.
Dodajemy do smaku sól i pieprz.
Jeżeli chcesz by sos miał bardziej kremową konsystencję to możesz delikatnie zblendować otrzymany sos.
Dodatkowe informacje
1560 kcal w całej porcji przygotowanego sosu.Wartość kaloryczna została obliczona na podstawie składników użytych w przepisie. Jest to jedynie orientacyjna ilość kalorii, uwzględniająca konkretne produkty użyte w przepisie.
Słowo kluczowe Sosy do burgerów, Sosy do jajek, Sosy do kanapek, Sosy do mięsa, Sosy do sałatek, Sosy na Wielkanoc